Önyazı

Önyazı

  • Zehra Özcan

Nucl Med Semin 2018;4(1):0-0

Nükleer Tıp Ailesinin Saygıdeğer Üyeleri,

Türkiye Nükleer Tıp Derneği adına sizleri 11-15 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya Belek’de, Gloria Kongre Merkezi’nde bu yıl 30. sunu düzenleyeceğimiz Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’ne davet etmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Günümüzün gelişen teknolojisi ile yeni tanı ve tedavi amaçlı radyofarmasötiklerle birlikte Nükleer Tıp, Moleküler görüntüleme ve tedavi alanında büyük ivme kazandırmıştır. Klinik onkolojide önemi giderek artan bu gelişmeleri birlikte ele almak ve tartışmak üzere bu yılki Ulusal kongremizin ana teması gelişimi ile bizleri heyecanlandıran “Hedefe Yönelik ve Kişiselleştirilmiş Radyonüklid tedaviler” olarak belirlenmiştir. Bu çerçevede ilgili onkoloji

disiplinlerini bir araya getiren, güncel moleküler görüntüleme ve tedavi uygulamalarına odaklanan, eğitim ve paylaşım ile desteklenen, bilimsel yapıcı tartışmalar sunan bir kongre olması için çalışmaktayız. Bilimsel yeniliklerin yanı sıra sosyal ve mesleki sorunlarımızı da ele alacağımız kongremizde nükleer tıp camiası olarak birlikteliğimizin her yönde daha da güçleneceğini ümit ediyoruz.

Türkiye Nükleer Tıp camiası olarak bu büyük ve köklü ailenin tüm üyeleri ile 11-15 Nisan 2018 tarihlerinde, 30. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi’nde Antalya’da, buluşmayı diliyoruz.

TNTD Yönetim Kurulu adına,

 Prof. Dr. Zehra ÖZCAN